Als je eet wat je bent - ben je dan ook wat je dier eet?

Volgens Tim Phillips, de uitgever van Petfood Industrie Magazine denken veel mensen van wel. Nog vaker denken ze, dat hun hond of kat van dingen houdt waar ze zelf dol op zijn.

Koopt iemand met katten een kant en klare maaltijd voor zichzelf? Dan krijgt haar kat ook zoiets. Terwijl ze naar de TV kijkt tijdens het eten, krijgt de kat haar eigen TV diner.
Vegetariërs geven vegetarisch eten aan hun dieren en wie allergisch is voor rundvlees, kan zijn dier brokken geven op basis van konijn, kalf of kangoeroe.

Joodse hondenbezitters kunnen kiezen voor Evanger’s Super Premium Gold Dinners, dat gecertificeerd is door de Raad van Rabbijnen in Chicago.

Honden en katten van atleten knabbelen een eind weg op energierepen. Phillips: "Het is net een geloof."

Pet Food maakt een snelle groei door - op religieus, wetenschappelijk en zakelijk gebied.

Ongeveer eenderde van de studenten op de Universiteit van Illinois die afstuderen op 'animal science' met George Fahey en andere professoren, specialiseert zich in voeding.

Volgens Fahey heeft de industrie veel carričre mogelijkheden in petto voor hen. "In al de dertig jaar dat ik dit gedaan heb, is er nog nooit zoveel belangstelling geweest", vertelde hij.

Na Fahey’s tour door de laboratoria van Urbana-Campaign was ik niet meer in de stemming om de in-de-naam-van-de-wetenschap gemutileerde dieren in de kelder te bekijken.

Ik vond het best, dat de chirurgisch ingebrachte pluggen zo belangrijk waren voor de onderzoeken van Fahey en zijn collega’s naar de verteerbaarheid van bietenpulp en citruspulp, aardappelzetmeel en cellulose van hout.

Maar ik had weinig keus: "Kom, we gaan naar de honden."

Bij het bord "Alleen toegang voor bevoegden" zwiepte de professor met zijn elektronische pas ergens overheen en de metalen deur ging open: "Dit gebouw is zwaar beveiligd."

Samen met een van zijn technici gingen we door een serie knalrode veehekken en daarna wandelden we door een lange gang met roze portalen.

Daarin waren groepen ratten, konijnen, hennen, varkens en katten gehuisvest. We gingen door een isolatiekamer en een kamer met "operatiekamer" op de deur.

Fahey stopte bij een groene deur. Nog een zwiep met de pas en toen stonden we voor zeven onberispelijk schone kennels. In elke kennel een kortharige bastaard.

Uit de zijkant van de honden stak een doorzichtige, plastic pijp. "Hallo meisjes", zei Fahey. Ze keken hem aan met rustige, heldere ogen en kwispelden.

Wiggles kwam naar ons toe en snuffelde aan mijn vingers. Haar neus was nat en ze had een glanzende, zachte, witte vacht.

Boven de zwarte grendel van haar kennel hing een plastic bord met een nummer en de tekst: met toestemming van de U.S.D.A. Fahey vertelde, dat ze geďnspecteerd worden.