Oorzaak en behandeling van hartaandoeningen

Dierlijk vet en cholesterol zijn niet de oorzaak van hartaandoeningen. De ware verantwoordelijken zijn een aantal factoren die onafscheidelijk verbonden zijn met de moderne voeding.

Overvloedige consumptie van plantaardige oliŽn en gehydrogeniseerde vetten,

Overvloedige consumptie van geraffineerde koolhydraten zoals suiker en meel,

Mineralentekorten, vooral van het beschermende magnesium en jodium,

Vitaminetekorten, vooral vitamine C dat nodig is voor de stevige vaatwanden,

Te weinig antioxidanten, selenium en vitamine E, onze bescherming tegen vrije radicalen,

Het verdwijnen van de antibacteriŽle vetten uit ons eten: dierlijk vet en tropische olie.
Ooit beschermden de dierlijke vetten ons tegen de virussen en bacteriŽn, die gezien werden als de oorzaak van verkalkte bloedvaten die tot hartaandoeningen leiden.

Terwijl de cholesterolwaarde van het bloed een onjuiste indicatie is voor toekomstige hartaandoeningen, heeft de verhoogde aanwezigheid van een substantie die homocysteÔne genoemd wordt, een positieve samenhang met de pathologische aanwas van aanslibbingen in de bloedvaten en de tendens tot het vormen van bloedklonters Ė een dodelijke combinatie.

Folinezuur, vitamine B6, vitamine B12 en choline zijn voedingsstoffen die de waarde van homocysteÔne verlagen. Ze zitten vooral in voedingsmiddelen van dierlijke herkomst.

De beste manier om hartaandoeningen te behandelen is daarom niet het focussen op het verlagen van het cholesterolgehalte Ė niet met drugs en niet met een dieet Ė maar:

Voeding te eten met dierlijke voedingsstoffen, waar veel vitamine B6 en B12 in zit;

De schildklier te ondersteunen door dagelijks natuurlijk zeezout te gebruiken, een goede bron van bruikbare jodium;

Tekorten aan vitamines en mineralen, waardoor de vaatwanden vatbaar worden voor beschadigingen en slibaanwas in de vaten bevorderd wordt, te voorkomen;

AntibacteriŽle vetten toe te voegen aan de maaltijden;

Het mijden van bewerkte voedingsmiddelen met geraffineerde koolhydraten en geoxideerde cholesterol en plantaardige oliŽn met vrije radicalen, waardoor het lichaam zichzelf voortdurend moet herstellen.