De voeding van de wolf in Noord Amerika

Barry Holstun Lopez - De belangrijkste onderdelen van de voeding van de wolf zijn eland, rendier, kariboe of bever, afhankelijk van het gebied, het seizoen en het jaar Ė er zijn goede jaren en slechte jaren.

Wolven eten ook bizons in Wood Buffalo National Park in Canada, sneeuwhazen (op het eiland Ellesmere), eenden (in de regio van James Bay in Canada), marmotten, muizen, eekhoorns, grondeekhoorns, ganzen en konijnen. Wolven vissen ook, haring, zalm.
Leon Whitney DVM - Wolven zijn vooral dol op lemmingen, kleine muisachtige diertjes.

Er zijn jaren dat er heel veel zijn. Wolven geven hier de voorkeur aan boven elk ander voedsel en vaak zit hun buik er helemaal vol mee.

Vogels, mosselen, konijnen, kalkoenen, bessen, slakken zijn allemaal geliefde lekkernijen. Vossen ook.

L David Mech - Op de lange termijn is het voor de wolf veel efficiŽnter om zich te concentreren op grote dieren, al zijn er niet zoveel van en is het moeilijker om ze te doden.

Het betekent niet dat hij geen kleinere dieren eet. Elk dier met een ruggengraat dat in het gebied van wolven woont, is waarschijnlijk wel eens door een wolf gegeten.

Muizen, nertsen, muskusratten, eekhoorns, konijnen en verschillende vogels, vissen, hagedissen, sprinkhanen, wormen, bessen en nog veel meer worden ook gegeten.

Prairiewolven

In de acht jaren tussen 1968/69 en 1975/76 werden in Minnesota 1.558 magen van prairiewolven onderzocht

Ree was het belangrijkste voedsel. Het werd aangetroffen in 48.6 procent van de magen en het vormde 41.8 procent van het totaalgewicht van de definieerbare voedselrestanten.

In 18.9 procent van de magen werd vee aangetroffen in de vorm van kadavers, dit was 23.3 procent van het totale gewicht.

In 23.1 procent muizen, zij maakten slechts 4 procent uit van het totaalgewicht.

In 20.1 procent stekelvarkens, 4 procent van het totaalgewicht.

In 18.4 procent sneeuwhazen, 12.8 procent van het totaalgewicht.

In het noord oosten van de VS en grote delen van Canada loopt een soort wolfsoort rond, die aangeduid wordt als de oostelijke prairiewolf of Canis latrans var.

Hij komt voort uit kruisingen tussen de wolf en de wilde prairiewolf.

Met dank aan Brenda Hagel van RawDogsCanada.