De ultieme voeding

Veel mensen die hun dieren voeding geven uit een blik of zak, geven hun dieren percentages van voedingsstoffen. Zelf eten we niet zo; je bestelt niet in een restaurant 22% eiwit, 10% vet, 25% koolhydraten en 40% vocht.

We maken voor onszelf ook geen maaltijden klaar die gebaseerd zijn op exacte percentages om een uitgebalanceerde voeding te garanderen. Er is geen reden om dat wel te doen voor je hond of kat.

Stop met denken in percentages en hoeveelheden voer voor je huisdier.

Bedenk dat je zelf ook niet zo eet. Wilde honden en katten eten zeker niet op deze manier! Denk in plaats daarvan aan voedingsgroepen en balans. Natuurlijk, de hoeveelheden die je aan je huisdier geeft zijn belangrijk, maar martel jezelf niet.

Het is echt niet zo moeilijk om het goed te doen. Bedenk dat je voor jezelf ook vaak gezonde maaltijden klaarmaakt, zonder je druk te maken over wat er in gaat en hoeveel. Dit hoeft ook niet voor je huisdier.

De voeding zal er vanzelfsprekend iets anders uit zien dan wat je zelf eet, maar het principe is hetzelfde. Het hoeft echt niet ingewikkelder te zijn.

De makkelijkste en de meest precieze methode om balans te vinden in de juiste verhoudingen is door te denken aan een prooidier. Eigenlijk ga je voor je huisdier een prooidier klaarmaken. Denk aan vogels, konijnen, muizen, ratten, vissen.

Bedenk dat een vogel, een konijn of muis bestaat uit veel rauw spiervlees, rauwe botten, een beetje rauw orgaanvlees, een klein beetje voorverteerde maaginhoud en sommige extraís.

Een wilde hond of kat zal als toevoeging ook knabbelen aan andere zaken: b.v lekkere insecten, eieren, planten, fruit. Wij voegen deze voedingsstoffen toe als extraís, traktaties of snacks.