De bereiding

Het is erg gemakkelijk om de maaltijden klaar te maken. Haal alle ingrediŽnten. Stop de groenten in de blender, sapmachine of staafmixer en maal ze fijn. Stop ze in de voerbak met het vlees en de extraís. Doe er een beetje warm water bij om de ergste kou eraf te halen.

Het beste kun je het eten op kamertemperatuur geven. Te koud voer kan maagklachten veroorzaken en is moeilijker te verteren. Het is beter om geen heet water direct op de oliŽn te gieten, ze zijn erg kwetsbaar. Roer alles goed door elkaar tot een pap en geef het aan je huisdier.

Je kunt de botten op 2 manieren geven: gemengd met de rest van de maaltijd of apart, als toetje. Voor de meeste dieren zijn de vlezige botten uiteindelijk het meest favoriete deel van de maaltijd.

Daarom geven de meeste mensen ze als dessert, en houden zich aan de regel: geen toetje voordat je de rest op hebt !

Geef de botten ook op kamertemperatuur en houd ze als ze net uit de koelkast komen kort onder de stromende warme kraan.

Water. Goed water is belangrijk voor je dier zijn gezondheid en moet eigenlijk altijd beschikbaar zijn. Het beste is bronwater. Je zal opmerken dat als je hond bovenstaand eten krijgt, hij minder water zal drinken. Dit is normaal. Rauwe voeding bevat veel vocht .

Waarom biologisch?

Als je geen biologische producten kan krijgen was de groenten dan zorgvuldig voordat je ze aan de maaltijd van je huisdier toevoegt. Vermijd voeding die blootgesteld is geweest aan straling en genetisch gemanipuleerde voeding.

Vrij rondlopende, biologisch gevoerde dieren worden over het algemeen humaner behandeld en zijn niet blootgesteld aan drugs die jouw huisdier niet hoeft te eten. Omdat commerciŽle boeren voer gebruiken voor hun vee dat bijproducten van vlees, afval en andere rotzooi bevat, beÔnvloedt dit de kwaliteit van het vlees dat jouw huisdier straks te eten krijgt.

Vrij rondlopende, biologisch gevoerde kippen, leggen eieren die een hogere voedingswaarde hebben dan die van gekooide, niet biologisch gevoerde, kippen. Als je een ei toevoegt aan de maaltijd voor je hond of kat, kun je de eierschaal erbij doen als je zeker weet dat die niet gecoat is met een houdbaarheidsmiddel.

Als je geen biologische voeding kunt krijgen, zal het geven van rauwe voeding die geschikt is voor menselijke consumptie, toch de gezondheid van je huisdier verbeteren.