Kokos olie

Kokosolie wordt traditioneel gebruikt in veel verschillende levensmiddelen, omdat de olie stabiel is en zich goed aanpast. Hierdoor is het ook een ideale olie voor de industrie.

Kokosolie hoeft bijvoorbeeld niet gekoeld te worden en blijft hard bij kamertemperatuur. Ongeopend kan ze drie jaar bewaard worden zonder verlies van kwaliteit - na het openen nog 18 maanden.




Ook heeft kokosolie veel toepassingsmogelijkheden in haar natuurlijke vorm. De smaak is enigszins zoet - ideaal voor banketwaren of als smeermiddel.

Het is een veganistisch, melkvrij vervangingsmiddel voor boter, bakvet en reuzel.

Kokosolie is een gezond alternatief voor geraffineerde en gehydrogeniseerde plantaardige olie bij gesauteerde gerechten en roerbakken.

Ze combineert goed met andere ingrediënten, heeft een natuurlijke smaak en kan bijna overal voor gebruikt worden.

Middellange verzadigde vetten zijn een belangrijk onderdeel van moedermelk, vooral laurinezuur. Het belangrijkste bestanddeel van kokosolie is laurinezuur.

Laurinezuur helpt bij lacterende moeders o.a. om het bloedsuikergehalte op peil te houden en het beschermt jonge mensjes en diertjes tegen schadelijke organismen.