Zaden kiemen van granen

Dr. Ian Billinghurst Ė Give Your Dog A Bone

Gekiemde zaden - een gezonde en natuurlijke manier om granen aan de hond te voeren op een natuurlijke manier, zonder verhitting. In gekiemd zaad zit een geconcentreerde verzameling voedingstoffen met veel meer voedingswaarde dan het slapende zaad.

De hond krijgt alle voordelen van het hele, rauwe zaad zonder de nadelen van het koken.
In de ontkiemende zaadjes zitten alle originele voedingsstoffen plus veel meer vitamines, zoals vitamine A, B complex, C en E, sporenelementen, enzymen en eiwitten.

Belangrijk: gebruik alleen zaden die geschikt zijn voor consumptie en geen pootzaad. Het meeste pootzaad is behandeld met chemicaliŽn en giftig.

Benodigdheden: een glazen pot, schoon water, de zaden, een lapje stof om de pot dicht te maken en een elastiekje om het lapje op zijn plaats te houden.

Ik gebruik vaak tarwe. Het is overal te koop, goedkoop en kiemt redelijk snel. Let wel, graan heeft meer tijd nodig om te ontkiemen dan peulvruchten.

U laat de zaden ongeveer 24 inweken in water. Tijdens het inweken ververst u het water twee maal. Wanneer de zaden duidelijk beginnen op te zwellen, giet u het water weg.

U wast de zaden goed en bevestigt de doek op de opening van de pot. Dan legt u de pot op zijn zij met de onderkant een beetje omhoog zodat het overtollige water weg kan.

Tijdens het inweken en kiemen zet u de glazen pot met inhoud op een donkere plaats.

In deze periode moeten de zaden regelmatig gespoeld worden.

Als ze beginnen te kiemen, haalt u ze uit de pot en legt u ze in de zon op vloeipapier of ander vocht absorberend papier tot de scheuten groen worden. Dan zijn ze klaar voor gebruik.

U kunt ook de hele pot in de zon zetten en blijven schudden en spoelen (elke 24 tot 48 uur).

Belangrijk

Zorg dat er geen grote lange scheuten gevormd worden.

Het kiemen is klaar wanneer de zaden net gekiemd zijn.

U gebruikt ze als elk ander plantaardig materiaal - fijnmalen of pureren.

Ongemalen kiemen kunnen in de koelkast bewaard worden.p

U hoeft niet veel te geven. Om de andere dag een handje of twee door of bij het eten is voldoende.

Gekiemd zaad is de gezondste manier om graanproducten aan de hond te voeren. Fijngemalen lijken ze heel erg op de maaginhoud van dieren die gras eten.

Het is een product van topkwaliteit dat veel zal bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van uw hond. Als u tijd heeft om het te maken, kan ik het u ten zeerste aanbevelen.

Gekiemde zaden van peulvruchten

Zaden van peulvruchten kiemen sneller dan graan. U volgt dezelfde procedure als bij het kiemen van granen, maar na ongeveer twaalf uur zijn ze voldoende ingeweekt.
Ook kunt u de kiemende peulen in de pot laten, als u ze buiten in de zon zet om groen te worden.

De gekiemde zaden zijn klaar om gegeten te worden, wanneer de zaden net beginnen uit te lopen.

Dan is hun voedingswaarde het hoogst. Als u ze net zo lang en dun laat worden zoals ze in de winkels verkocht worden, is veel van de voedingswaarde verloren gegaan.

Als u eenmaal begonnen bent, vindt u vanzelf uw eigen unieke manier om zaden te kiemen op een manier die voor u het beste werkt.