De vijf regels voor natuurlijk fokken

De vijf regels van Juliette de BL voor het op een natuurlijke manier fokken van honden:
1. correcte, natuurlijke voeding met rauwe voedingsmiddelen.

2. voldoende zonlicht en frisse lucht.

3. minimaal twee uur per dag lichaamsbeweging, met voldoende gelegenheid om buiten het kennelverblijf te rennen.

4. hygiŰnische kennels, met aarde, gras, buitenruimtes met grint - geen beton.

5. kruiden, vasten en andere natuurlijke methoden in plaats van entingen en conventionele medicijnen die het immuun systeem onderdrukken.

Haar eerste regel is door de jaren heen steeds meer geaccepteerd. Veel holistische dierenartsen adviseren om zelf de voeding te maken met rauwe voedingsmiddelen, inclusief rauwe botten met vlees.

Levy en haar volgelingen voeren een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals rauw vlees, melkproducten, eieren, kruiden en wat fruit, groente, zeewier en granen, zoals havermout die een nacht ingeweekt is in rauwe geitenmelk of yoghurt.

"Zeewier heb ik al in het begin van de jaren 1930 ge´ntroduceerd in de veterinaire wereld. Ik studeerde toen nog," vertelt ze. "Toen werd er smalend over gelachen, nu is het populair over de hele wereld."

Volgens haar zorgt kelp en andere zeegroente voor de goede pigmentvorming van ogen, neus en staart - en stimuleert het de groei van de vacht en gezonde botten.

Levy adviseert om altijd schoon water ter beschikking van de honden te hebben en elke week een vleesloze dag en een vastendag in te lassen.

Rauwe botten kunnen hebt beste gevoerd worden na de dagelijkse maaltijd. Dan zit de maag vol en worden ze ingepakt door het andere eten.

Wat geweekte zemelen of gemalen kokos of een andere vezelstof helpt om stukjes bot veilig door het darmkanaal te brengen.

Alle voedingsadviezen van Levy komen in combinatie met traditionele kruidenformules.

Van lichaamsonderhoud tot hulp bij de geboorte en bij het spenen, van desinfecterende kruiden die honden beschermen tegen schadelijke virussen, bacteriŰn en parasieten tot eerste hulp bij aandoeningen en ziektes.

Home

Barf-natuurlijk home


Kruiden

Juliette de Ba´racli Levy

Wild Health

Herbs for Pets


dieetvoeding