Het gebruik van appelazijn

Er zijn geen vaste regels voor het inwendig gebruik van appelazijn.

Er zijn mensen die een of twee theelepels in een glas water of sap mengen. Ze drinken het voor het ontbijt en hebben er baat bij.

Er lijken geen risico’s verbonden te zijn aan het innemen van kleine beetjes appelazijn.
Het is goed te gebruiken bij salades, bijvoordeeld koolsalade.

Het kan gebruikt worden bij vis.

Het maakt vlees mals tijdens het marineren en geeft er een aantrekkelijke smaak aan.

Het geeft een extra smaak aan gekookte groente.


Bij therapeutisch gebruik moet u rekening houden met de volgende zaken:

1. Appelazijn is erg zuur. Het hoofdbestanddeel acetaatzuur is behoorlijk ruw. Het moet altijd verdund worden met water of sap voor het ingenomen wordt.

2. Onverdunde azijn kan het tandglazuur beschadigen of de huid van uw mond en keel. Het is wel eens voorgekomen dat een capsule met appelazijn knel kwam te zitten in de slokdarm waardoor de slokdarm chronisch beschadigd werd.

3. Langdurig en overmatig gebruik kan leiden tot een lage kalium en minder botweefsel.

4. Theoretisch kan appelazijn reageren met vochtafdrijvende middelen, laxeermiddelen en medicijnen voor diabetes en hartaandoeningen.

5. Bent u onder medische behandeling en wilt u appelazijn proberen? Vraag dan eerst met uw arts of er reacties kunnen optreden met medicijnen die u nu inneemt.

Meer dan een ontbijtdrank

Azijn is een van de beste natuurlijke middelen om pesticiden en bepaalde bacterieën te verdrijven uit verse groente. Hier heeft u geen appelazijn voor nodig. Het kan ook gedaan worden met elke blanke azijn – veel goedkoper.

De groente wordt licht gewassen in een oplossing van 10 procent azijn en 90 procent water. U stopt de groente in de oplossing, slaat het even goed rond en spoelt het goed af.

Dit kan niet bij fragiele fruitsoorten zoals bessen. Die kunnen beschadigd worden of te veel azijn opnemen door hun poreuse schil.

Appelazijn wordt al heel lang gebruikt als een natuurlijk product voor het haar. De zuurgraad ligt zo dicht bij die van het menselijk haar, dat het een goede conditioner is – en een goede bacteriedoder.

Azijn wordt ook gebruikt voor huisdieren, zoals bij het schoonmaken van de oren, voor verlichting van bepaalde huidproblemen en in de strijd tegen vlooien en teken.

Bezitters van paarden claimen dat appelazijn een goede spray oplevert om paardenvliegen op een afstand te houden. Ook is het een goed middel om de hoeven te verzorgen.

Azijn is een geweldig schoonmaakmiddel dat overal voor gebruikt kan worden – van de aanrecht tot de ramen.

Het is duidelijk dat er veel meer onderzoek gedaan moet worden om alle potenties van azijn in beeld te krijgen. Het is waarschijnlijk geen wondermiddel, maar het heeft zijn nut bewezen op vele manieren. Het is een veelzijdig middel, dat een plekje verdient in uw keukenkast.

Bent u avontuurlijk ingesteld? Dan wilt u misschien eens proberen om uw eigen appelazijn te maken. Op het internet is hier veel informatie over te vinden.

Heeft u positieve ervaringen met appelazijn? Wilt u ze op het forum plaatsen, zodat anderen er ook van kunnen profiteren?

Lees verder over appelazijn:

lijn

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en supplementen

De basis supplementen

Vitamines en mineralen

Vezels en koolhydraten

Biergist

Colostrum

Levertraan

Kelp en alfalfa

Eiwitten en knoflook

Appelazijn - wondermiddel of hype

Essentiële vetzuren

Kokos olie


dieetvoeding