De multimix voor honden

Het is mogelijk om maaltijden te maken, die zo compleet en gebalanceerd mogelijk zijn en voldoen aan het concept van de evolutionaire voedingsbalans. Zo'n maaltijd wordt een multimix genoemd.

60 % rauwe botten en vlees

15 % groente

10 % orgaanvlees

10 % diversen

5 % fruit

Twee kilo multimix

600 gram Fijngemalen rauwe botten en 600 gram gemalen rauw vlees

Botten: uitgebeende kip, kipnekken en vleugels of runderribben of schapenribben - alle rauwe botten die bij u in de buurt te krijgen zijn.

Vlees: kippenvlees, rundvlees, schapenvlees – alle rauwe vlees dat bij u in de buurt te vinden is.

U kunt rund, varken, kip, lam, kalkoen, kalf, eend enz. gebruiken - en botten en vlees van verschillende dieren combineren. Bijvoorbeeld rundvlees met schapenbotten. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Afhankelijk van de behoefte, de kosten en het materiaal dat u ingeslagen hebt, kunt u elke combinatie maken die u wilt. Hoe meer verschillende soorten vlees en botten, hoe beter voor honden die niet allergisch zijn voor een bepaalde vleessoort - en alles lusten.

Beperk het vetgehalte tot een minimum bij oudere honden of honden met aanleg voor pancreatitis.

Voor jonge en actieve dieren mag het vlees wat meer vet hebben. Zo houdt u ze op gewicht.


300 gram gemengde, gemalen groenten

Bijvoorbeeld spinazie, zilverbieten, selderij, peterselie, tomaat, bietjes, wortel, groene of rode of gele paprika, een of twee koolsoorten zoals kool, broccoli, bloemkool enz.

Pureer alles en maak een mix van groene bladgroentes met zoveel mogelijk andere soorten.

De koolsoorten mogen niet de boventoon voeren. Ze onderdrukken de schildklier, wanneer ze te vaak en te veel gegeten worden.

Geen uien! Zij kunnen haemolytische anemie veroorzaken. Vermijd aardappelen. Geen peulvruchten (erwten en bonen), behalve als ze gekiemd zijn.

Stop heel weinig zetmeelrijke groentesoorten (zoals pompoen) in de mix en laat zoete groenten zoals wortels niet overheersen.


200 gram lever, nieren en hart

Het is belangrijk om hygiënisch orgaanvlees te gebruiken, zonder parasieten. U neemt 100 gram lever en 100 gram hart en nieren.

Probeer zoveel mogelijk verschillende soorten orgaanvlees van zoveel mogelijk verschillende dieren te gebruiken - ook vuile pens of boekmaag als u daar aan kunt komen.

Het vlees moet gehakt, gemalen of fijn gesneden worden.


100 gram rijp fruit

Appels, sinasappels, perziken zonder pit, papaja, mango, kiwi enz. Gebruik het fruit van het seizoen en zoveel mogelijk verschillende soorten. Het fruit wordt gepureerd en toegevoegd aan de mix.

Het mag wel overrijp zijn, maar niet rotten.


Diversen

3 eieren – in zijn geheel, met schaal

60 gram fijngemalen lijnzaad

60 gram ongesuikerde yoghurt of gelijkwaardig product zonder melk met probiotica

20 gram kelp

10 gram verse, gemalen knoflook

Ze vullen de gaatjes in de voedingswaarde en vervangen de voedingstoffen in poep, aarde en ander rottend en stinkend materiaal, waar honden van eten.

Misschien wilt u essentiële vetzuren of vitamine supplementen toevoegen. Ze kunnen nuttig en nodig zijn bij bepaalde aandoeningen – of als u weet dat er bepaalde tekorten zijn in de voeding die u geeft.