De bereiding

1. De gemalen botten en vlees gaan in een kom, gevolgd door de gepureerde groenten en fruitsoorten. U mengt alles goed door elkaar.

2. Hier voegt u het fijngemalen of in stukjes gesneden orgaanvlees aan toe. U mengt alles goed door elkaar.

3. Dan voegt u yoghurt of probiotica, knoflook, kelp en lijnzaad toe.

4. Daarna de eieren. De schalen verpulvert u in de keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn en voegt ze bij de rest van de ingrediėnten. Goed mengen.

5. Het is belangrijk dat je hond alles eet wat je in de mix gedaan hebt. Daarom meng je alles tot een homogene massa die je hond onmogelijk uit elkaar kan halen om er uit te pikken wat hij wil.

6. Wat over is, kunt u in porties invriezen - als kant-en-klare maaltijden in plastic bakjes.

7. De supplementen voegt u toe voor het invriezen of nadat de maaltijd ontdooid is. De meeste mensen doen het net voor het voeren. Handig als u meer honden heeft, die verschillende supplementen krijgen.

Barfers hebben gemeld, dat ze de ontdooide maaltijden langer in de koelkast kunnen bewaren, als er voor het invriezen GEEN vitamines aan toegevoegd worden.

De multimix is voor alle honden

De voedingswaarde past bij de meeste levensfasen en levensstijlen. De voedingsbalans is goed voor de meeste gezonde honden van pup tot oude hond.

Actieve honden mogen meer vlees en vet in de mix. Zogende teven kunnen toe met minder groente en meer botten en vlees. U mag meer botten en minder groente geven aan opgroeiende honden – van kleine tot middelgrote rassen.

Opgroeiende honden van de grote rassen zouden (misschien) meer groente, meer botten (zeker) en misschien wat minder vlees, en mager vlees kunnen hebben.

Bij vetzucht, leveraandoeningen, nieraandoeningen en zo kan het nodig zijn om pure groentepulp met vitamine B complex, vitamine C en essentiėle vetzuren toe te voegen aan de mix.

Groente en orgaanmix voor honden

1 kilo rauwe groenten - alle soorten

250 gram orgaanvlees

½ kopje yoghurt naturel

2-3 eetlepels lijnzaad olie of 6-9 eetlepels vers gemalen zaden

½ theelepel knoflook

Volg de instructies van de multimix.