Barf en de gezondheid van het gebit

Tijdens het eten van rauwe botten met vlees worden de tanden van de pup gepoetst en het tandvlees gemasseerd. Dit is goed voor de gebitsgezondheid.

Wordt er geen druk uitgeoefend op het gebit van een pup op jonge leeftijd, dan kunnen zijn tanden niet sterk worden en stevig in de kaak wortelen.

Honden die als pup rauwe botten met vlees gegeten hebben en hiermee doorgaan tijdens de groei naar volwassenheid krijgen nooit tandplak en zelden problemen met het gebit. Dit voorkomt veel pijn en ziekte - en het bespaart de eigenaar veel geld.

Veel mensen vinden dat nylon botten ook goed zijn voor een gezond puppengebit. Dat zal best zo zijn, maar wat voor plezier zit er nou aan het knagen aan een stuk nylon?

Het is net als kauwen op kauwgom waar de smaak al van af is. Het heeft geen enkele toegevoegde waarde naast het reinigen van het gebit en kan zorgen voor darmblokkades.

Barf en gezonde lichaamsbeweging

De lichaamsbeweging door het knagen aan rauwe botten met vlees bestaat uit belangrijke spieroefeningen die de meeste moderne pups niet krijgen.

Alle botten en spieren worden gebruikt in perfecte harmonie. Kijk maar eens naar een pup die een bot eet, dan begrijpt u wel wat ik bedoel.

Beide voorpootjes worden stevig op het bot geplaatst, zijn kleine schouders aangespannen, zijn achterpootjes stevig verankerd op de grond. Daarna gaat het kleine koppetje naar beneden om te trekken en te rukken.

De pup oefent zijn kaken, zijn nek, schouders, voorpoten, rug en achterpoten. Hij maakt gebruik van bijna elke spier, elk gewricht en elk bot in zijn kleine lichaam.

Deze manier van eten zorgt voor een perfecte hoekvorming van de botten en sterke, gezonde spieren.

Vergelijking deze dagelijkse lichaamsbeweging van trekken, rukken en knagen eens met de bewegingen van een pup die een bakje met brokken of gemalen vlees naar binnen werkt.

Hoofd naar beneden, een paar snelle schrokbewegingen en het eten is op. Geen enkele spier in het lichaam is er aan te pas gekomen. Er zijn geen tanden gepoetst. Het eten zit als een blok in de opgezwollen buik van een slecht gespierde pup.

De lichaamsbeweging tijdens het eten van botten is een vorm van isometrische beweging: beweging waarbij spanning op de spieren blijft staan.

Het helpt om de heupen van pups van de grotere rassen die aanleg hebben voor heupdysplasie, strak gespannen te houden.

Sterke spieren rondom het heupgewricht hebben alles te maken met het wegblijven van heup dysplasie.

Lees op het forum over de ervaringen van anderen.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en pups home

De natuurlijke voeding van pups

Gebitsgezondheid en beweging

De eerste voeding na aankomst

Havermoutpap en groentenmix

Hoeveel voeding voor pups

Pups en supplementen


colostrum therapie

dieetvoeding