De eerste voeding na aankomst

Komt uw pup van een fokker die speent op barf of natuurlijke rauwe voeding? Dan heeft u vast eten meegekregen en weet u ook al veel over barf en natuurlijke rauwe voeding.

Is uw pup afgespeend op brokken of een of andere brij, dan kunt u hier lezen hoe u kunt beginnen met barf.

Voor de pup komt doet u wat inkopen: kippenvleugels of nekken, een paar eieren, eventueel wat snelkokende havermout en visolie en u zorgt dat u wat rundergehakt en verse groente bij de hand hebt.

Dit is alles wat u nodig heeft om te beginnen met barf met uw pup.

Uw pup is ongeveer acht weken oud en goed gezond. U heeft hem mee genomen naar uw huis en niet volgestopt met eten. Dan heeft hij nu honger.

Geef hem wat gehakt. Rundergehakt, lamsgehakt, varkensgehakt, kippengehakt - maakt niet uit. Niet te mager, niet te vet. In een hap weg? Mooi zo.

Heeft hij nog honger? Goed. Laat hem nog maar even honger houden.

Dan gaat u het na een tijdje eens proberen met een kippenvleugel.

De meeste pups pups eten de vleugel of nek meteen op. Voorbereidingen zijn niet nodig.

Andere, vooral de kleine rassen of pups die gewend zijn om een brij te eten, kunnen wat problemen hebben met het eten van een kippennek of vleugel - in het begin.

Dan snijdt of knipt u de de vleugel wat in - zodat het vlees zichtbaar wordt. De meeste pups die honger hebben, graaien het uit uw hand en pakken het goed vast met hun tanden als ze eenmaal de smaak te pakken hebben.

Een heel kieskeurige pup heeft misschien nog meer hulp nodig. Voor hem moet u de kippenvleugel eerst malen voor hij het aan wil raken.

U heeft een hakmes of vleesmolen nodig om de kippenvleugel fijn te kunnen maken - en een goede snijplank. Pak het hakmes of de vleeshamer en sla op de vleugel totdat hij pulp geworden is. Als alternatief kunt u ook uw keukenmachine gebruiken om alles fijn te malen.

Wil de pup nog niet eten? Misschien is hij ziek, heeft hij geen honger of voelt hij zich nog wat onwennig.

Heeft hij de rundergehakt wel gegeten? Het kan zijn dat hij dat liever wil hebben.

Is uw pup heel klein? Dan had hij misschien al genoeg aan de gehakt.

Als u denkt dat hij wel honger heeft maar liever gehakt wil, mengt u een klein beetje gemalen kip met een beetje rundergehakt. Dan mengt u er elke keer een beetje meer kip bij tot hij uiteindelijk alleen kip eet.

Dit kan een dag of drie tot vier duren, maar het is de moeite waard. Geef het niet op door alleen gehakt te geven. U gaat problemen krijgen met uw pup als u dat doet.

Hij krijgt een totaal tekort aan kalk, jodium en koper enzovoorts, als u alleen vlees voert.

Eet uw kieskeurige pup de platgeslagen of gemalen kippenvleugels en nekken wel? Dan maakt u ze steeds minder fijn tot hij uiteindelijk hele kippenvleugels eet.

Lees op het forum over de ervaringen van anderen.

Home

Barf-natuurlijk home


Barf en pups home

De natuurlijke voeding van pups

Gebitsgezondheid en beweging

De eerste voeding na aankomst

Havermoutpap en groentenmix

Hoeveel voeding voor pups

Pups en supplementen


colostrum therapie

dieetvoeding