Allergische reacties op entingen

Wat hebben entingen te maken met het ontstaan van allergiŽn.

Het is mogelijk dat jonge dieren antistoffen ontwikkelen voor bepaalde voedingstoffen door de vaccinaties die ze ontvangen als bescherming tegen een aantal besmettelijke ziektes.
In de laboratoria van de geneeskundige industrie worden entstoffen gemaakt van virussen en bacteriŽn in een bouillon, bestaande uit normale voedingsmiddelen.

Als de entstof klaar is, wordt de bouillon verwijderd maar er blijven nog resten achter. Een veel gebruikt ingrediŽnt in de entstoffen bouillon is bijvoorbeeld bloedplasma van runderen.

Het gevolg van het inenten met een vaccin dat nog restanten van dit bloedplasma bevat, is dat de entstof de productie van antistoffen tegen rundvlees stimuleert.

Rund is een veel gebruikt ingrediŽnt in honden- en kattenvoer.

Als en wanneer een dergelijk voer gegeven wordt aan dieren met antistoffen tegen rundvlees, kunnen er twee dingen gebeuren:

het dier heeft niet langer de mogelijkheid om orale tolerantie te ontwikkelen tegen eiwitten van runderen, en

er vindt nog meer productie van antistoffen plaats met als gevolg dat het dier allergisch wordt voor alle voedingstoffen, die afkomstig zijn van runderen.
Het inenten van pups op te jonge leeftijd kan dus tot gevolg hebben dat ze allergisch worden voor de voeding die zij eten.