Slijmlaag om de ontlasting

Het ontgiftingsproces is een wonderbaarlijk genezingsproces. Na de omschakeling op barf kan er soms een slijmlaag om de ontlasting zitten. Er kunnen wormen meekomen.

Het slijm wordt naar buiten gewerkt, omdat het niet meer nodig is.
De urine van uw hond of kat kan af en toe een nare, sterke geur hebben. Dit is tijdelijk. Het betekent, dat er een grote schoonmaak aan de gang is.

Uw dier plast vaker en meer, omdat hij gezonder wordt. Ook dit is een goed teken.

Vieze ogen

De ogen beginnen te lopen. Van een dunne waterige afscheiding tot een dikke taaie plakkerige massa in alle kleuren. Dit is goed.

Laat de gifstoffen naar buiten komen. Het dier is bezig om gifstoffen naar buiten te werken via alle kanalen die het tot zijn beschikking heeft.

Een veilig middel voor het deppen of spoelen van de ogen

Samenstelling: 100 ml water met een mespuntje keukenzout 5 minuten koken en afkoelen tot lichaamstemperatuur; toevoegen 1 ml (= 40 druppels) Euphrasia tinctuur en 1 ml (= 40 druppels) Echinacea tinctuur. Schudden.

Gebruik: 2 tot 3 keer daags de ogen spelen. Iedere dag nieuwe oplossing maken. De hond accepteert de behandeling beter als de oplossing op lichaamstemperatuur is.

(Dr. Atjo Westerhuis: Hond en Homeopathie. ISBN 90 71669)

Het allerbeste middel vind ik regelmatig deppen met een papieren zakdoekje, dat in lauwe kamillethee van biologisch geteelde kamille is gedompeld.

U gebruikt geen kamille die u in de berm de langs de wegkant heeft geplukt. Deze zitten vol uitlaatgassen en doen meer kwaad dan goed.

Dep vanuit de buitenooghoek naar de neus toe. Niet wrijven, het zakdoekje met lichte druk naar de neus toe bewegen en ondertussen uitknijpen, zodat de kamillethee in het oog druppelt. (Margriet Dudok van Heel: EssentiŽle oliŽn voor honden en paarden. ISBN 90 6030 572 8)

Natuurlijke hulp

Natuurlijke hulpmiddelen bij het ontgiftingsproces zijn AloŽ vera, waterstof peroxide 3%, extract van grapefruitzaden, calendula, hypericum, utrica urens, bijenpollen, propolis, colloÔdaal zilver en druivenpit olie.

AloŽ vera is een van de beste middelen voor elke vorm van ontgiften. AloŽ kan gecombineerd worden met bijenpollen, propolis, calendula of hypericum tinctuur voor uitwendig en inwendig gebruik.

Allemaal schoonmaakmiddelen, die verlichting brengen en de genezing bevorderen.

Druivenpit olie is in combinatie met vruchten oliŽn en noten oliŽn heel geschikt voor rode, geÔrriteerde plekken op de huid. De oliŽn worden opgenomen in de huid en brengen snel verlichting.

Masseer voorzichtig een beetje olie op en rondom de geÔrriteerde plek.

U kunt een paar druppels olie in elk oor brengen en enkele minuten voorzichtig inmasseren. Zo kan de olie naar beneden zakken en eventuele klontjes vuil oplossen.

Als u klaar bent, schudt het dier zijn hoofd. Alles wat zich opgehoopt heeft, vliegt naar buiten.

Nu kunt u de restjes uit het zichtbare gedeelte van het oor verwijderen met een gaasje of een stukje katoen. Pas op, dat u niet te ver naar binnen gaat. Het vuil wat er nog in zit, wordt dan verder naar binnen geduwd.

Bij oorontsteking of oormijten, kunt u hierna een paar druppels van een mengsel van AloŽ vera en waterstof peroxide in het oor brengen. Bij een bloedend wondje of jeuk kunt u AloŽ vera combineren met Calendula tinctuur.

Home

Barf-natuurlijk home


Ontgiften

Hoe lang duurt ontgiften

Jeuk

Slijmlaag en vieze ogen

Leem en tarwegras

Genezingscrisis