Leem

Dieren in de vrije natuur houden zichzelf gezond door geregeld zand, aarde of klei te eten.

Door het eten van aarde wordt de zuurgraad in de darmen gebalanceerd, worden essentiële mineralen aangevuld en gifstoffen verwijderd, die onstaan zijn in het lichaam of meegekomen zijn met de voeding.




De darmwand wordt zo nodig bedekt en beschermd met een laagje aarde.

Klei of leem wordt gebruikt om gifstoffen te binden. De samenstelling en structuur van de diverse soorten verschillen.

Sommige zijn geschikt om andere stoffen te adsorberen - de vreemde molecules worden toegevoegd aan de eigen moleculaire structuur - en andere zijn beter bij het absorberen ervan - de molecules worden opgenomen in de eigen structuur.

De klei maakt allerlei gifstoffen in het lichaam onschadelijk door ze op te zuigen en mee te nemen naar buiten. Klei gaat verbindingen aan met mycotoxinen, endotoxinen, chemicaliën die door de mens gemaakt zijn en bacteriën.

Klei beschermt de belijning van de darmen, zuigt overtollige vloeistof op en voorkomt diarree.

De belangrijkste elementen in geneeskrachtige aarde: 49,4% zuurstof, 25,8% silicium, 7,5% aluminium, 4,7% ijzer, 3,4% calcium, 2,6% natrium, 2,4% kalium, 1,9% magnesium plus sporen van de elementen waterstof, titanium, chloor, fosfor, koolstof, mangaan en zwavel. Franca Siebers: De oerkracht van leem. ISBN 9065564314

Geen bot zonder kalk, geen bloed zonder ijzer, geen kraakbeen zonder kiezel, geen speeksel zonder kaliumchloride. Dr. W. H. Schussler, 1821-1898

Tarwegras

Tarwegras is de grasfase van het gewas, dat graankorrels produceert. Al na 7 dagen na het kiemen kan het afgesneden en verwerkt worden tot sap.

Het diepgroene sap zit vol vitamines, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale levensenergie. Het is zeer geconcentreerd en 30 cl per dag heeft al een positieve uitwerking.

Het is een van de beste chlorofyl bronnen. Het sap van tarwegras is ruwe chlorofyl - het kan gedronken worden op de nuchtere maag zonder giftige bijwerkingen. Chlorofyl is de basis van elk plantenleven.

Tarwegras bevat veel zuurstof - net als alle groene planten met chlorofyl. Hersenen en lichaam functioneren optimaal in een zuurstofrijke omgeving.

Chlorofyl heeft een antibacteriële werking en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden.

Volgens Dr. Bernard Jensen duurt de vertering van het sap een paar minuten – en is er weinig energie voor nodig.

Er is wetenschappelijk aangetoond, dat chlorofyl de groei en ontwikkeling van onvriendelijke bacteriën kan stoppen.

1. Het helpt bij de opbouw van het bloed.

2. Het aantal rode bloedlichaampjes van dieren met bloedarmoede was na 4-5 dagen weer normaal.

3. Er zitten meer dan 100 bestanddelen in tarwegras, die mens en dier nodig hebben.

4. Het gras neemt 92 van de 102 bekende mineralen op uit de bodem, als die organisch is.

5. Tarwegras bezit de grassap factor - iets waarmee herbivoren oneindig oud kunnen worden.

Ann Wigmore heeft langer dan 30 jaar tarwegras ingezet bij mensen met chronische aandoeningen. Vloeibare chlorofyl dringt door tot in de kleinste uithoeken van het lichaam om cellen en weefsels te reinigen en opnieuw op te bouwen.

Het sap van tarwegras is een geconcentreerde hulp bij het ontgiften - in 30 gram tarwegras zit net zoveel kracht als 1 kilo groente en fruit.

Vloeibare chlorofyl ontdoet het lichaam van medicijnrestanten. Chlorofyl neutraliseert gifstoffen in het lichaam, het helpt bij de reiniging van de lever en bij problemen met de bloedsuikerspiegel.

Home

Barf-natuurlijk home


Ontgiften

Hoe lang duurt ontgiften

Jeuk

Slijmlaag en vieze ogen

Leem en tarwegras

Genezingscrisis